“Pasiștilor, pregătiți-vă. Noi vom sărbători următorul 9 mai în uniforma armatei sovietice, purtată de către poporul, care a învins fascismul” – Ilan Șor a comentat noua inițiativă a autorităților

Liderul blocului politic “Victorie” Ilan Șor a comentat inițiativa absurdă a regimului Sandu – PAS de a sărbători pe 9 mai “Ziua Europei”. Potrivit lui, este timpul ca...

Liderul blocului politic “Victorie” Ilan Șor a comentat inițiativa absurdă a regimului Sandu – PAS de a sărbători pe 9 mai “Ziua Europei”. Potrivit lui, este timpul ca autoritățile să se așeze în băncile școlii și să învețe istoria, în loc să o rescrie “sub dictarea din afară”.

“Așa cum bunicii noștri i-au alungat pe invadatori, acum 80 de ani, așa noi nu vom permite marionetelor Occidentului de astăzi să ne rescrie istoria. Maia Sandu, după ce și-a vândut conștiința Uniunii Europene, a înlocuit Ziua Victoriei cu o idioată “Ziua Europei”. Aceasta este o rușine și o trădare a generației învingătorilor”, a declarat Șor.

El a promis, următorul 9 mai va fi sărbătorit în Moldova în uniforma armatei sovietice, purtată de poporul, care a învins fascismul. Iar Sandu și echipa ei din PAS pot deja să-și facă bagajele și să plece în România, urmând exemplul idolilor lor – ocupanții româno-germani, care au fost alungați din Patria noastră Mare.

Ilan Șor a reamintit autorităților că o astfel de decizie este o rușine și o trădare a generației de învingători. În jocurile lor de-a “integrarea europeană”, autoritățile depășesc orice limită imaginabilă a ceea ce este permis.

Blocul politic “Victorie” a făcut o declarație referitor la înlocuirea sărbătorii de 9 mai de către regim. În aceasta este menționat că ignorarea de către autorități a Zilei Victoriei este o crimă flagrantă a regimului, pentru care va trebui să răspundă. “Să neglijezi chinul și pierderea a milioane de vieți omenești, victime ale fascismului – aceasta este culmea inumanității și a trădării poporului nostru”, – consideră politicienii.

De asemenea, în declarație este menționt că autoritățile au trădat memoria faptei eroice și propriile rădăcini, iar rezultatul acestor acțiuni este pierderea suveranității țării. “Sandu și complicii ei din PAS, răspundeți, în favoarea cui vindeți istoria noastră? Pentru iluzia integrării europene, ne distrugeți demnitatea națională, limba, tradițiile. Și v-ați apropiat de un singur lucru – pierderea suveranității noastre”.

Blocul politic “Victore” va continua să apere și să lupte pentru istoria noastră. 9 mai va rămâne o zi de mândrie pentru țară, un simbol al spiritului eroic și al păcii. Adevărata forță a poporului constă în capacitatea de a-și apăra istoria și onoarea în fața presiunii externe și a corupției interne.

In this article