Directorul de programe Promo-Lex critică deciziile deputaților ACUM-PSRM: Sunt bazate pe emoții și simpatii politice

Deputații ACUM-PSRM au votat un proiect, care prevede modificări la codul electoral. Potrivit documentului, membrii Comisiei Electorale Centrale vor fi demiși deParlament și nu prin CSJ, cum a...

Deputații ACUM-PSRM au votat un proiect, care prevede modificări la codul electoral. Potrivit documentului, membrii Comisiei Electorale Centrale vor fi demiși deParlament și nu prin CSJ, cum a fost până în prezent. Directorul de programe Promo-Lex, Pavel Postică, a criticat această decizie.

“Parlamentul in lectura a doua a votat un proiect de lege care se pare ca diminueaza din independenta membrilor CEC. Intrebarea mea catre fractiunile parlamentare este daca vor gasi persoane care vor accepta in astfel de conditii sa lucreze la CEC?

Sunt sigur ca mecanismul de desemnare si revocare poate fi revizuit, dar atit mecanismul, garantiile, autoritatile ce desemneaza etc trebuie sa fie parte a unei reforme autentice si nu decizii bazate pe emotii si simpatii politice. Si a doua intrebare… cine va organiza in asa circumstante de fapt si de drept alegerile locale generale din 20 octombrie 2019???”, a scris Pavel Postică pe Facebook.

In this article


Join the Conversation