Colegiu moldo-turc în Comrat: Educație în tehnologie și limbi străine

La Comrat va fi deschis un Colegiu moldo-turc. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 8 mai, inițierea negocierilor asupra Protocolului între Guvernul R. Moldova și Guvernul R. Turcia,...

La Comrat va fi deschis un Colegiu moldo-turc. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 8 mai, inițierea negocierilor asupra Protocolului între Guvernul R. Moldova și Guvernul R. Turcia, care va reglementa organizarea și funcționarea viitoarei instituții.

În cadrul viitorului colegiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC), vor fi predate specialități precum tehnologiile informației și tehnologiile electrice și electronice. Limba de studiu va fi limba română, urmând ca unele discipline să fi studiate în limba turcă sau în limba engleză.

,,Dezvoltarea învățământului profesional tehnic este o bună alternativă pentru tinerii care vor să dezvolte competențe profesionale imediat după absolvirea clasei a IX-a. În acest sens, ne bucurăm și apreciem investițiile statului turc, prin Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare TIKA, care a construit clădirea unui nou colegiu la Comrat”, a menționat ministrul Dan Perciun, care este citat de MEC.

Instituția va dispune și de un cămin.

Se planifică ca instituția de învățământ să își înceapă activitatea în anul 2025.

sursa

In this article