VIDEO // Istoria se repetă? Evaziune fiscală și condiții insalubre Meat House

Procurorii, asistați de polițiștii de la brigada cu destinație specială „Fulger”, dar și inspectori de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în data de 25 septembrie au descins...

Procurorii, asistați de polițiștii de la brigada cu destinație specială „Fulger”, dar și inspectori de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în data de 25 septembrie au descins la un mare producător de mezeluri, care-și are hala de producție în Chișinău, strada Valea Bîcului 5/3 (printr-o singură căutare pe google am aflat că e vorba de Meat House). Pe adresa redacției noastre au venit un video de la deschidere, dar și câteva detalii pe care, sperăm, să le confirme ori să le infirme și instituțiile abilitate.

Din informațiile obținute, ca urmare a verificărilor la fabrica de mezeluri, reprezentanții instituțiilor de drept au depistat aproximativ 30 de tone de materie primă necontabilizată în valoare de aproape un milion de lei, produse finite care nu erau incluse în documentele oficiale, bani necontabilizați, inclusiv destinați achitării salariilor în plic. Inspectorii ANSA, printre altele, ar fi stabilit și condiții insalubre în spațiile de păstrare a materiei prime, dar și de producție a mezelurilor, de unde au prevalat și probe pentru analiză de laborator.

Verificări au fost efectuate și la mai multe magazine din țară, unde acest producător își vinde producția. Ca urmare, au fost depistate și ridicate ridicate carne în asortiment și mezeluri fără documente de proveniență în cantitate de peste 4,2 de tone, echivalentul a aproape 1.650.000 de lei.

Aparent, e o acțiune obișnuită. Culmea nesimțirii e alta. La scrierea știrii, pentru a identifica despre ce companie e vorba, am folosit motorul de căutare pentru a afla ce companie se află la această adresă și am aflat că această fabrică a mai fost implicată într-un mare scandal similar în 2017. Atunci de la companie s-au ridicat aproximativ 7.500 000 de lei necontabilizați, dar s-au depistat și probleme grave la procesul de producție și păstrare a mezelurilor. Mai multe poze apărute atunci în spațiul public au șocat cetățenii. Salamuri cu viermi, insalubritate totală. Detalii puteți vedea și aici.

Acest producător a scăpat cam ușor pentru cazul de acum 3 ani, fiind obligat de judecată, anul trecut, să plătească o amendă de 2 milioane de lei. Dar se vede că istoria se repetă și cineva nu trage concluziile necesare.

Surse: politia.md / agora.md

In this article


Join the Conversation