Publicațiile echipei lui Ilan Șor sunt confiscate de poliție. Încă o suprimare a libertății de exprimare în Moldova

Autoritățile Moldovei continuă să persecute deschis echipa lui Ilan Șor. Marți, au fost confiscate buletine informative, care relatau despre activitățile echipei. Publicațiile au fost percepute ca materiale de...

Autoritățile Moldovei continuă să persecute deschis echipa lui Ilan Șor. Marți, au fost confiscate buletine informative, care relatau despre activitățile echipei. Publicațiile au fost percepute ca materiale de agitație ilegală.

“Nu trece o zi fără vreun exemplu de standarde duble din partea iubitorilor de putere. Poliția a confiscat buletinele informative, care relatau sincer despre activitatea opoziției. A acționat sub pretextul “agitației”, în timp ce propaganda deschisă în favoarea UE la referendum de către PAS este trecută cu vederea. Ziarele noastre nu conțineau decât fapte și analize, pe care fiecare cetățean are dreptul să le cunoască, pentru a-și forma propria opinie despre viitorul țării noastre. Cu toate acestea, se pare, pentru unele forțe din societatea noastră este mai profitabil să țină oamenii în neștiință, și să-i lipsească de informații”, a declarat Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie”.
În ciuda faptului că în publicații nu se regăsesc informații false sau ofensatoare, sau exemple de așa numita agitație ilegală, aceasta nu preocupă autoritățile actuale.

“De ce materialele electorale ale PAS, care deschis fac agitație pentru referendum și aderarea la UE și pentru Sandu personal, nu provoacă întrebări poliției? Unde sunt garanțiile de egalitate în fața legii pentru toate forțele politice și dreptul la libertatea de exprimare? Acestea există doar pentru elitele conducătoare.

Dar, fiți siguri, nu le vom permite să ne închidă gura. Sarcina noastră – să informăm societatea, și vom face totul pentru a o realiza”, a adăugat Ilan Șor.

Președintele Sandu ne povestește că în Moldova nu există cenzură, toți sunt egali în drepturi politice. Cu toate acestea, incidente precum cel de astăzi relevă contrariul.

Considerăm că este ilegală interzicerea activității și a publicațiilor informative, care permit locuitorilor țării să afle mai multe despre munca partidelor de opoziție. Incidentul respectiv este un exemplu de activitate antidemocratică a statului și de suprimare a libertății de exprimare.

In this article