Recunoștință față de veteranii de la Cernobîl: lichidatorii accidentului au primit pachete cu alimente de la Ilan Șor

În onoarea Zilei internaționale de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, partidul „ȘOR” a desfășurat o campanie, dedicată lichidatorilor consecințelor dezastrului. Reprezentanții formațiunii au vizitat și felicitat...

În onoarea Zilei internaționale de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, partidul „ȘOR” a desfășurat o campanie, dedicată lichidatorilor consecințelor dezastrului.

Reprezentanții formațiunii au vizitat și felicitat zeci de veterani din toată țara.

Din partea politicianului și filantropului Ilan Șor, ei le-au transmis pachete cu produse alimentare, dar și mesaje de recunoștință și susținere.

Întâlnirile au fost calde și spirituale. Veteranii i-au primit cu bucurie pe vizitatori, vădit emoționați de gestul frumos. Ei și-au împărtășit istoriile dureroase, care le-au schimbat viața pentru totdeauna.

“La două ore după accident, eram deja acolo. Am văzut suferință și disperare în ochii oamenilor, pe care încercam să-i ajutăm. Am lucrat fără încetare, ignorând riscurile, pentru că știam că fiecare moment conta. Am salvat oameni din zonele contaminate, iar amintirea acelor clipe mă urmărește până în prezent”, a spus Vasile, în vârstă de 59 de ani, din Orhei.

” Am fost printre primii salvatori ajunși la Cernobîl. Am salvat copii și bătrâni, fără să mă gândesc la consecințe. Am fost martor la suferința umană, despre care, la vârsta pe care o aveam atunci, nu credeam că există. Eram șocat de ce vedeam. Dar dorința de salva cât mai mulți oameni și credința în Dumnezeu mi-a dat putere să fac față acestei cumplite catastrofe”, a mărturisit Petru, de 55 de ani, din Căușeni.

“Am salvat oameni, neștiind dacă eu voi supraviețui. În mijlocul haosului, am găsit curajul să merg înainte. A fost o luptă pentru viață și moarte. Sper că cei, pe care i-am ajutat să părăsească zona contaminată, au supraviețuit și au reușit să ia viața de la început. Eu mi-am pierdut însă doi camarazi, alături de care am participat la acțiunile de lichidare a consecințelor avariei. S-au stins ca lumânarea ambii peste câțiva ani, din cauza expunerii la radiațiile puternice,” a dezvăluit Andrei, de aproape 60 de ani, din Glodeni

Deputatul Reghina Apostolova, responsabilă de desfășurarea acțiunii, ne-a vorbit despre angajamentul partidului “ȘOR” de a susține veterani tragediei de la Cernobîl și familiile lor.

“Prin campaniile și inițiativele noastre dedicate acestor oameni curajoși, ne manifestăm recunoștința și le oferim sprijinul necesar. Suntem hotărâți, și avem toată susținerea Liderului nostru Ilan Șor, să luptăm pentru drepturile și bunăstarea lor”, a declarat parlamentara.

La despărțire, membrii echipei „ȘOR” le-au strâns mâinile veteranilor, și le-au promis că vor face tot ce le stă în putință pentru ca amintirea despre faptele lor eroice să rămână veșnic vie în conștiința națională a poporului moldovenesc.

In this article