Ilan Șor: “Pe 9 mai am fost împreună cu adevărații prieteni ai poporului moldovean”

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, a răspuns la reproșurile autorităților moldovenești privind prezența la parada de 9 mai de la Moscova. “Este o mare onoare pentru mine...

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, a răspuns la reproșurile autorităților moldovenești privind prezența la parada de 9 mai de la Moscova.

“Este o mare onoare pentru mine și colegii mei – bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul și vicepreședintele blocului “Victorie” Marina Tauber, să fim prezenți la parada Victoriei de la Moscova. Sunt foarte recunoscător conducerii ruse pentru invitație. Acesta este un eveniment cu adevărat de anvergură și este sărbătorit aici cu respectul cuvenit pentru memoria bunicilor și străbunicilor noștri care au apărat lumea de fascism”, a declarat Ilan Șor.

Liderul blocului politic a spus că actuala guvernare din Moldova încearcă să rescrie istoria și să fure această sărbătoare: “Au ales să-și ruineze poporul în loc să-l salveze de sărăcie și distrugere. Ei vor să înlocuiască parada noastră de Ziua Victoriei cu paradele lor gay. Nu e de mirare că moldovenii fug cu sutele de mii de la această putere pasistă”.

Acest eveniment este un semn al atenției deosebite a președintelui rus Vladimir Putin față de poporul găgăuz și față de întreaga Moldovă. Marea Victorie a fost făurită împreună, este o istorie comună. Iar prietenia seculară dintre cele două țări nu poate fi ruptă, a declarat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul.

“Pentru toți cei care s-au alăturat sărbătorii și au onorat memoria faptei strămoșilor noștri, atât în Rusia, cât și în Moldova, este important de știut că noi suntem urmașii marilor învingători. În timpul războiului, diferite națiuni au fost împreună pentru a apăra o țară imensă, ca un zid de piatră. De aceea, soldații sovietici au reușit să învingă inamicul. Aceasta este semnificația importantă a Victoriei pentru noi – puterea noastră este în unitate chiar și acum”, a declarat Marina Tauber.

Reprezentanții blocului politic “Victorie” au remarcat, de asemenea, că la Ziua Europei organizată de autorități nu au fost mulți oameni – doar pasiști și eurocuratori. În același timp, locuitorii Moldovei au ieșit la marșuri masive în cinstea Zilei Victoriei. Peste 50.000 de persoane au participat la manifestările blocului “Victorie” la Chișinău, Orhei, Comrat, Taraclia și Bălți.

In this article