Irina Vlah: Numărul studenților din Moldova s-a înjumătățit din cauza “reformelor” PAS

În ultimii ani, numărul studenților din universitățile țării s-a redus la jumătate, iar guvernul PAS în loc să găsească soluții la problemă, caută scuze. Despre aceasta a declarat...

În ultimii ani, numărul studenților din universitățile țării s-a redus la jumătate, iar guvernul PAS în loc să găsească soluții la problemă, caută scuze. Despre aceasta a declarat Irina Vlah, lidera Asociației „Platforma Moldova”.

Creșterea numărului de studenți se poate realiza prin accesibilizarea învățământului superior, inclusiv prin creșterea burselor și crearea perspectivelor de angajare după studii. Totuși, președinta Sandu face tot posibilul pentru ca și mai mulți tineri să plece din țară, consideră Vlah.

Politiciana a comentat ironic declarațiile reprezentanților autorităților, potrivit cărora partidul de guvernământ PAS nu are legătură cu problemele actuale. „Domnilor PAS-iști, vă ofer o pastilă pentru memorie: înainte de Maia Sandu a fost Maia Sandu. În 2012, când a devenit ministră a educației, în Moldova erau 102 mii de studenți. Astăzi sunt 42 de mii. Deci, problema învățământului universitar are un nume concret”, a declarat Vlah.

In this article