O poloneză de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Tânăra mamă și nou-născutul au fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Oświęcim, sudul țării, transmite Onet. Urmează informații care vă pot...

Tânăra mamă și nou-născutul au fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Oświęcim, sudul țării, transmite Onet. Urmează informații care vă pot afecta emoțional.

Grupul de elevi a fost găzduit într-o pensiune din Zator, lângă Cracovia, transmite breakingnews.md cu referire la libertatea.ro.

Fetița de 13 ani s-a simțit rău miercuri seară și a născut copilul în toaleta unității de cazare, a precizat Małgorzata Jurecka,  purtătorul de cuvânt al poliției din Oświęcim.

Nașterea a fost „supravegheată” de un asistent medical al centrului în care se aflau copiii, „care a respectat instrucțiunile telefonice de la secția de urgență a spitalului din Oświęcim”.

Profesorii care se aflau în excursia școlară au sunat la poliție și la serviciile de urgență.

Tânăra mamă este îngrijită în spitalul din Oświęcim și starea ei este stabilă. Bebelușul a fost internat la Spitalul Universitar din Cracovia, „din cauza complicațiilor de sănătate”.

Parchetul cercetează acum „o persoană necunoscută pentru raport sexual cu o persoană sub 15 ani”. Dacă făptuitorul este major, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 12 ani, conform legislației poloneze.

Dacă tatăl nu este încă major, chestiunea va fi judecată de un tribunal pentru minori. Potrivit agenției de statistică CIS, în Polonia au fost 306.155 de nașteri la nivel național în 2022, dintre care 171 de mame au avut 15 ani sau mai puțin.

In this article