Primăria Chișinău sărbătorește Ziua Internațională a Familiei. Ion Ceban: „Familia este cel mai frumos dar pentru om”

În spiritul valorilor familiale și al comunității, Primăria Municipiului Chișinău organizează astăzi, 19 mai, în preajma „Teatrului Verde” din Parcul „Valea Morilor”, un eveniment special pentru a marca...

În spiritul valorilor familiale și al comunității, Primăria Municipiului Chișinău organizează astăzi, 19 mai, în preajma „Teatrului Verde” din Parcul „Valea Morilor”, un eveniment special pentru a marca Ziua Internațională a Familiei.

Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a spus că, timpul petrecut în și lângă familiei este cel mai frumos. Astfel, edilul a îndemnat comunitatea, de la mic la mare, să vină cu toții în Parc.

„Astăzi în Parcul „Valea morilor”, precum și în toate sectoarele orașului avem foarte multe evenimente dedicate copiilor, familiei, unde cei adulți, împreună cu cei mici pot să se joace, pot interacționa, participa la diferite activități interesante. Avem diferite entități, subdiviziuni ale Primăriei, care descriu în formă de joc activitatea Primăriei. Tocmai am participat la activitatea de olărit împreună cu Vasile și Ilinca”, a declarat Ion Ceban.

Programul evenimentului este divers și include o varietate de activități, inclusiv de olărit, sortare a deșeurilor, pictură, jocuri sportive și spectacole interactive pentru atât pentru copii, cât și pentru maturi, cu scopul de a fortifica relațiile în familie.

Totodată, edilul a reiterat și că surprizele pregătite de municipalitate vor continua până seara târziu, capul de afiș al acestora fiind startul unei noi stagiuni la „Teatrul Verde”.

„Astăzi avem un program amplu de la ora 14.00 iar la ora 18.00 avem un concert aniversar dedicat Doinei și Ion Aldea Teodorovici. Un concert inedit, nu a mai fost așa ceva în Republica Moldova, este deschiderea stagiunii Teatrului de vară în acest an. Vreau să felicităm toată lumea și să le dorim să le crească copiii sănătoși”, a adăugat Primarul General.

Amintim că, sezonul de vară la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor” va fi deschis cu un concert grandios, cu genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, organizat în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici, care, în acest an, ar fi împlinit 70 de ani. În scenă vor cura Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră.

Astfel, începând cu astăzi, 19 mai, la „Teatrul Verde” din Chișinău se deschide un nou sezon al evenimentelor cultural-artistice, care vor fi organizate, tradițional, până în toamnă.

Primăria Municipiului Chișinău își exprimă recunoștința față de toți participanții și partenerii care au contribuit la succesul acestui eveniment. Eforturile lor comune fac posibilă crearea unei atmosfere de bucurie și unitate în comunitatea noastră.

 

In this article