Centrul Maternal din Chișinău, deschis în 2023, vizitat de viceprimarul Angela Cutasevici

Centrul Maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Primăriei Chișinău, locul unde femeile cu copii, supuse violenței sau aflate în situație dificilă, își găsesc siguranța, împlinește, în...

Centrul Maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Primăriei Chișinău, locul unde femeile cu copii, supuse violenței sau aflate în situație dificilă, își găsesc siguranța, împlinește, în curând, un an de la lansare.

Cu această ocazie, scrie Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, au mers într-o vizită de monitorizare.

„Am apreciat activitatea serviciului și condițiile oferite beneficiarilor. Am discutat cu personalul despre necesitățile Centrului, precum și cu mămicile găzduite acolo”, a declarat Angela Cutasevici.

„Centrul Maternal a fost deschis, anul trecut, de Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul UNICEF Moldova, având scopul de a menține și întări legăturile familiale ale femeilor cu copiii cu vârsta mai mare de șase ani, aflate în situații de dificultate”, a reiterat Ion Ceban.

Serviciul este absolut GRATUIT, sigur și confidențial, destinat pentru mame solitare, minore, victime ale violenței în familie sau traficului de ființe umane, mame care provin din familii cu venituri mici, marginalizate, care nu au locuință, mame cu o situație ce prezintă un risc major pentru siguranța și sănătatea copilului sau cuplurile mamă-copil/copii refugiate.

În primul an de activitate, Centrul, care oferă servicii de găzduire, îngrijire, educație, asistență medicală, socială, psihologică și de (re)integrare, a găzduit mame care au avut nevoie de un refugiu și siguranță alături de copiii lor.

„În prezent, Centrul Maternal din Chișinău găzduiește patru mame cu 12 copii”, a conchis Primarul General Ion Ceban.

In this article