Irina Vlah despre noul premiu pentru Maia Sandu: ” Pentru succesul în uzurparea puterii”, nu “Pentru democrație”

Acordarea premiului Robert Blum pentru democrație de la Leipzig președintelui moldovean este o “bătaie de joc la adresa moldovenilor” din partea liderilor europeni, a declarat Irina Vlah, liderul...

Acordarea premiului Robert Blum pentru democrație de la Leipzig președintelui moldovean este o “bătaie de joc la adresa moldovenilor” din partea liderilor europeni, a declarat Irina Vlah, liderul partidului “Platforma Moldova”.

În adresarea sa către liderii UE, politiciana de opoziție a sugerat că premiile pentru Maia Sandu ar trebui să fie denumite cu “nume mai adecvate”, cum ar fi “pentru succesul în uzurparea puterii” sau “pentru suprimarea libertății de exprimare”.

Potrivit Irinei Vlah, din cauza faptului că oficialii europeni închid ochii la acțiunile președintelui Sandu, cuvintele “democrație”, “reforme” și “valori europene” au ajuns să fie percepute de mulți din Moldova ca fiind înjurături.

“Sub acoperirea acestor cuvinte, președintele ne distruge țara. Oricine va fi ales de moldoveni în toamnă pentru a-l înlocui pe Sandu, va trebui să spele toate aceste valori pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a conchis Vlah.

In this article