Ilan Șor: prin acordarea de bani Moldovei pentru “combaterea dezinformării”, Suedia se amestecă în politica internă a țării noastre

Christian Danielsson, secretar de stat în cadrul Ministerului suedez pentru Afaceri Europene, a făcut o declarație absurdă despre alocarea de fonduri pentru Moldova pentru a o salva de...

Christian Danielsson, secretar de stat în cadrul Ministerului suedez pentru Afaceri Europene, a făcut o declarație absurdă despre alocarea de fonduri pentru Moldova pentru a o salva de atacurile hibride ale Rusiei.

“Sunt impresionat de rezistența Moldovei la atacurile hibride ale Rusiei și de multiplele crize cu care s-a confruntat țara de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Suedia va continua să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a declarat el.

Ilan Șor, liderul blocului politic Victorie, a venit cu un comentariu: “Ce fel de cifră este aceasta, totuși? Aceasta este o ingerință directă în politica internă a unui stat suveran! Și, în general, gândiți-vă la esență: cum puteți da bani statului pentru a lupta cu dezinformarea, dacă însuși regimul Sandu – PAS este implicat activ în aceasta? În cele din urmă, obținem doar o finanțare externă, fără acoperire a autorităților”.

Potrivit lui Șor, atunci când nu există nimic care să se opună adevărului, singurul lucru care rămâne de făcut este să îl declari neadevărat și să cerșești mai multe ajutoare pentru a-l combate.

“Dar acestea nu vor salva această putere fără coloană vertebrală: ea nu va fi tolerată în Moldova pentru mult timp, iar noi vom face totul pentru ca această zi fericită să vină cât mai curând posibil”, a adăugat el.

În general, situația necesită o atenție sporită din partea publicului. Sub pretextul “sprijinului”, statele occidentale se amestecă în mod activ în afacerile interne ale Moldovei, ignorând suveranitatea și statutul de neutralitate al acesteia.

In this article