Ion Ceban, elogiat de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldave, pentru implicarea directă în organizarea exemplară a evenimentelor din Noaptea Învierii Domnului

Efortul și străduința Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și al întregii echipe din cadrul Primăriei Capitalei, depuse pentru organizarea exemplară a evenimentelor dedicate Sărbătorii Învierii Domnului...

Efortul și străduința Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și al întregii echipe din cadrul Primăriei Capitalei, depuse pentru organizarea exemplară a evenimentelor dedicate Sărbătorii Învierii Domnului din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, au fost apreciate și de către Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldave.

„În numele clerului și al credincioșilor din municipiul Chișinău, dar și din întreaga țară, vă adresăm sincere mulțumiri pentru eforturile depuse în organizarea exemplară a scuarului Catedralei mitropolitane către Sărbătorea Învierii Domnului. Apreciem cu sinceritate atenția și dedicarea pe care ați manifestat-o în amenajarea spațiilor publice din vecinătatea Complexului Catedralei, creând un cadru festiv și încântător prin decorațiunile cu tematică pascală și iluminarea acestora pe timp de noapte. Aceste inițiative au adus o atmosferă de bucurie și solemnitate în inimile credincioșilor noștri”, se arată în scrisoarea de mulțumire a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldave adresată Primarului General al Capitalei Ion Ceban.

La fel, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldave și-a exprimat recunoștința și pentru faptul că, Primăria Chișinău a în direct Slujba Învierii din Noaptea Sfintelor Paști, precum și pentru pregătirea locurilor de parcare în Piața Marii Adunări Naționale, respectiv asigurarea parcării și în zonele adiacente, ceea ce a contribuit la fluidizarea traficului și la confortul participanților.

„Vă mulțumim, din nou, pentru implicarea dumneavoastră și pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe din Moldova în această perioadă de sărbătoare. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze munca și să vă ofere putere și înțelepciune în continuarea activității dumneavoastră în slujba municipiului Chișinău și a locuitorilor săi”, se mai arată în mesajul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldave.

Pe lângă cele menționate mai sus, în acest an, Primăria Municipiului Chișinău a organizat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și în restul sectoarelor orașului Târguri Pascale. De asemenea, în perioada 4-6 mai, locuitorii și oaspeții Capitalei au fost asigurați de către municipalitate cu transport public. O premieră pentru întreaga comunitate a fost însă transmiterea în direct de către Primăria Chișinău a Slujbei din Noaptea Învierii, decizie care a permis tuturor cetățenilor de a se bucura de evenimentele sfinte, după cum a anunțat anterior și Primarul General, Ion Ceban.

In this article