Maia Sandu l-a eliberat din funcția de consilier pe Veaceslav Negruța

Președintele Maia Sandu l-a demis pe Veaceslav Negruța din funcția de consilier prezidențial în domeniul economic. Decretul din 26 aprilie privind eliberarea din funcție a fostului ministru al...

Președintele Maia Sandu l-a demis pe Veaceslav Negruța din funcția de consilier prezidențial în domeniul economic. Decretul din 26 aprilie privind eliberarea din funcție a fostului ministru al Finanțelor din Guvernul Filat a fost publicat în ediția de vineri, 3 mai, a Monitorului Oficial.

Anterior, în spațiul public s-a vehiculat informația despre numirea lui Negruța în funcția de consilier al guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, scrie deschide.md. Maia Sandu și Veaceslav Negruța se cunosc din anii de studenție, fiind colegi de facultate la ASEM.

Veaceslav Negruța a fost condamnat, în 2015, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta a fost învinuit de faptul că, în perioada când ocupa funcția de ministru al Finanțelor nu a atacat la Curtea Supremă de Justiție o decizie a Curții de Apel prin care deputatul din primul Parlament, Pantelei Sandulachi, pe atunci membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova, încasa de la stat 400 de mii de euro drept despăgubiri, dar şi pentru că a permis executarea hotărârii când aceasta nu era încă definitivă. Prin urmare, banii, echivalentul a 6,2 milioane de lei, au ajuns pe conturile lui Sandulachi și nu au mai fost recuperați.

In this article