Monica Babuc, a predat o lecție elevilor de la Gimnaziul Sadova

Ieri, 17 decembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a predat o oră de Educație pentru Societate elevilor din clasa a V-a de la Gimnaziul Sadova, raionul...

Ieri, 17 decembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a predat o oră de Educație pentru Societate elevilor din clasa a V-a de la Gimnaziul Sadova, raionul Călărași. Subiectul lecției a fost „Dreptul la Patrie, dreptul la Neam”. Activitatea face parte din Campania ,,O lecției cu ministrul”, desfășurată în premieră, în perioada 17-21 decembrie, fiind preconizată ca o acțiune de feed-back și promovare a politicilor educaționale, demarate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul dezvoltării curriculare în învățământul general, realizate în anul 2018, transmite Breaking News.

Pe parcursul lecției, ministrul și elevii clasei a V-a au discutat despre dreptul fiecărui om de a avea o țară, despre dragostea față de ea și de locuitorii ei. Monica Babuc le-a vorbit elevilor despre cât de important este să ne iubim neamul, să-i cunoaștem istoria și să-i respectăm valorile, și a ascultat părerile acestora despre ce înseamnă patria și patriotismul. De asemenea, oficialul a îndemnat elevii să persevereze în dorința lor de cunoaștere și să cerceteze în permanență lucruri noi.

Menționăm că urmare a reformei curriculare, disciplina școlară Educație civică a fost reconceptualizată în Educație pentru societate – obligatorie pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale, având drept scop dezvoltarea la elevi a competențelor pentru o cultură democratică prin intermediul celor trei domenii: educație pentru cetățenie democratică, educație pentru drepturile omului, educație interculturală și patriotică. Această disciplină este implementată, din acest an, în clasele I-XII în baza noului curriculum.

Ore de Educație pentru societate și Dezvoltare personală vor preda și Secretarii de Stat ai Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, elevilor din Gimnaziul Pănășești, Gimnaziul Scoreni și Liceul Teoretic ,,Ion Inculeț” din s. Vorniceni din raionul Strășeni, Liceul Teoretic „P. Ștefănucă” din or. Ialoveni și Liceul Republican cu Profil Sportiv din mun. Chișinău.

In this article


Join the Conversation