SFS: Posturi fiscale la compartimentul HoReCa

Începând cu această săptămână, Serviciul Fiscal de Stat va institui posturi fiscale la compartimentul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și la depozitele de vânzări angro din țară! Scopul acțiunilor...

Începând cu această săptămână, Serviciul Fiscal de Stat va institui posturi fiscale la compartimentul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și la depozitele de vânzări angro din țară!

Scopul acțiunilor SFS este: prevenirea și contracararea cazurilor de încălcări fiscale. Astfel, în temeiul informației disponibile, a fost analizată activitatea agenților economici pentru perioada de activitate 2017-2018 ce administrează hotele, restaurante, cafenele, depozite comerciale (în mod special importatori de fructe și legume, comercianți de mărfuri industriale și comercianți cu produse alimentare cu ridicata) prin prisma indicatorilor:

– achitările la Bugetul public național;

– salariul mediu achitat de către angajator angajaților;

– volumul de livrări și procurări efectuate de contribuabil;

– volumul de import efectuat;

– povara fiscală declarată.

Drept rezultat, au fost identificate riscuri fiscale asociate agenților economici din domeniu. Din acest motiv în perioada lunilor decembrie 2018 – ianuarie 2019 inspectorii fiscali vor desfășura acțiuni de control și de monitorizare prin prisma posturilor fiscale la contribuabilii din domeniile indicate, care întrunesc grade de risc sporit.

In this article


Join the Conversation