CEC: Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până la 23 februarie

Comisia Electorală Centrală informează că pînă la 23 februarie curent, inclusiv, pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării, transmite Breaking News. Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul care,...

Comisia Electorală Centrală informează că pînă la 23 februarie curent, inclusiv, pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării, transmite Breaking News.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă.

Cererile se fac, în scris, pînă la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse.

In this article


Join the Conversation