Forumde totalizare în cadrul proiectului „Supraveghere de vecinătate”

Inspectoratul General al Poliţiei a organizat la 14 februarie a.c., pentru al cincelea an consecutiv Forumul de totalizare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului „Supraveghere de vecinătate”, desfășurat...

Inspectoratul General al Poliţiei a organizat la 14 februarie a.c., pentru al cincelea an consecutiv Forumul de totalizare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului „Supraveghere de vecinătate”, desfășurat la Ministerul Muncii din capitală, transmite Breaking News.

La eveniment a participat conducerea Inspectoratului General al Poliției, reprezentanți ai Administrației publice locale, polițiști, cetățeni din toate raioanele țării, lideri ai sectoarelor de supraveghere de vecinătate, dar și președintele Asociației Europene pentru Supraveghere de Vecinătate cu sediul la Viena, Austria (EUNWA European Neighbourhood Watch Association), Karl L.Brunnbauer.

Programul „Supraveghere de Vecinătate” a reuşit să formeze un colectiv de peste 40 de mii de voluntari și se bazează pe conceptul – cel mai bun polițist este chiar vecinul tău. Altfel spus, locuitorii unei localități au grijă de securitatea unul altuia, implicându-se și informând poliția la necesitate (dacă se observă ceva dubios în comunitatea în care trăiește).

Menționăm, Proiectul „Supraveghere deVecinătate” a fost implementat în anul 2013, la inițiativa  unui grup de studenți din cadrul Asociației „Eco-Răzeni”. Astăzi proiectul numără în total 3876 sectoare de supraveghere de vecinătate pe teritoriul cărora au grijă de ordinea publică 40347 de membri activi.

În continuare, Poliţia îndeamnă cetăţenii să fie activi şi să comunice cu încredere orice lucru suspicios sau situaţie periculoasă care îi priveşte atât pe ei cât şi pe vecini, inclusiv comunitatea în care locuiesc.

Pentru o societate în siguranță este important să nu fim indiferenți,  dar să ne implicăm activ fiind un exemplu pentru alții!

In this article


Join the Conversation