Video // Doi polițiști implicați în contrabandă cu mărfuri de peste 3 milioane de lei

Serviciul Vamal și procurorii PCCOCS au reținut în flagrant șase persoane, printre care doi angajați ai subdiviziunilor MAI, membri ai unei grupări criminale specializată în contrabandă cu mărfuri...

Serviciul Vamal și procurorii PCCOCS au reținut în flagrant șase persoane, printre care doi angajați ai subdiviziunilor MAI, membri ai unei grupări criminale specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. În urma mai multor percheziții, a fost ridicată marfă de circa 3 milioane de lei, fără acte de proveniență, transmite Breaking News.

Potrivit materialelor cauzei penale, un polițist de frontieră ar fi facilitat introducerea clandestină a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, care erau achiziționate de la piața „Dragonul Roșu” din orașul București.

Ulterior, conform unei scheme bine determinate, gruparea criminală tăinuia bunurile în localitățile din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru ca, mai apoi, să fie transportate spre piețele din capitală în cantități mai mici, cu diverse mijloace de transport, sub protecția unui polițist de patrulare.

Membrii rețelei infracționale, fiecare având un rol prestabilit, au fost prinși în flagrant în dimineața zilei de 29 august, în urma unei ambuscade organizată de serviciile operative ale Vămii la postul vamal ”Leușeni” – pe unde se aștepta că va trecere microbuzul cu marfă de contrabandă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și identificării  tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 10 zile, încheierea instanței de judecată fiind contestată de către procurori. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

In this article


Join the Conversation