Ziua Armatei Naţionale, sărbătorită în toată ţara

Activităţi dedicate împlinirii a 28 de ani de la formarea Armatei Naţionale au fost organizate astăzi în toate garnizoanele militare, transmite Breaking News. Astfel, la Chişinău, efectivul militar...

Activităţi dedicate împlinirii a 28 de ani de la formarea Armatei Naţionale au fost organizate astăzi în toate garnizoanele militare, transmite Breaking News.

Astfel, la Chişinău, efectivul militar şi civil a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Maica Îndurerată de la Complexul Memorial „Eternitate”.

De asemenea, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie de decorare cu distincţii de stat şi ale Armatei Naţionale, precum şi diplome de onoare celor mai buni militari şi angajaţi civili, în prezenţa conducerii supreme a ţării, oficialilor din Guvern şi Parlament, ambasadorilor şi ataşaţilor militari, acreditaţi în ţara noastră.

Preşedintele ţării, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Igor Dodon, a felicitat efectivul armatei cu ocazia sărbătorii profesionale, exprimându-şi preţuirea pentru devotamentul şi profesionalismul acestora.

De menţionat că activităţi festive, prilejuite de Ziua Armatei Naţionale, au fost organizate la Bălţi, Cahul, Edineţ şi Ungheni, în comun cu administraţiile publice locale.

Armata Naţională a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 194.

In this article


Join the Conversation