VIDEO // Cum arată centrul de triere de la Moldexpo, unde vor fi amenajate 400 de locuri pentru pacienții suspecți de COVID-19

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, au vizitat Centrul Expozițional „Moldexpo”, unde, conform deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale urmează a fi deschis...

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, au vizitat Centrul Expozițional „Moldexpo”, unde, conform deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale urmează a fi deschis un Centru de triere a persoanelor suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus.

„M-am familiarizat cu mersul lucrărilor de amenajare ale pavilionului cu o suprafață de 5000 metri pătrați. Potrivit conducătorului Centrului, Crudu Oleg, sînt depuse eforturi ca în cîteva zile să fie amenajate circa 300-400 de locuri și organizată logistica necesară pentru a primi persoanele cu suspecții la COVID-19”, a menționat Igor Dodon.

La Centrul de triere vor fi prelevate testele de diagnosticare, în rezultatul cărora persoanele infectate vor fi transportate la spital, iar cele sănătoase – la domiciliu.

In this article