Au fost stabilite cazuri de majorare nejustificat a prețurilor. Agenții economici, vor fi sancționați

Pe parcursul lunii martie, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 164 de controale, dintre care 43 de verificări s-au făcut chiar pe parcursul săptămânii curente. În rezultat, au...

Pe parcursul lunii martie, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 164 de controale, dintre care 43 de verificări s-au făcut chiar pe parcursul săptămânii curente. În rezultat, au fost stabilite 23 cazuri, când comercianți au ridicat prețurile nejustificat la mai multe produse.

Astfel, au fost stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire de la 0,6 % până la 8,36 % pentru hrișcă, lapte, unt și orez.

Totodată, a fost stabilită o depășire de la 9,76 % până la 25,12 % la prețurile produselor farmaceutice precum mănuși medicinale și dezinfectanți.

Agenții economici, care au încălcat legislația vor fi sancționați.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, le-a cerut comercianților să nu speculeze pe seama crizei și să nu ridice prețurile la produsele de prima necesitate. Șeful statului a spus că dacă acest lucru se va întâmpla, autoritățile vor plafona prețurile.

Marți, Igor Dodon s-a întâlnit cu șefii celor mai mari rețele de magazine din țară, care l-au asigurat pe președinte că în prezent nu există motive pentru a majora prețurile.

In this article