Veste bună pentru moldovenii de peste hotare! Guvernul a anunțat cine și în ce condiții poate reveni acasă cu avionul

Autoritățile de la Chișinău anunță decizii noi cu privire la transportarea pasagerilor cu cetățenia Republicii Moldova. Potrivit unei hotărâri a Comisiei pentru Situații Excepționale, cursele aeriene charter,...

Autoritățile de la Chișinău anunță decizii noi cu privire la transportarea pasagerilor cu cetățenia Republicii Moldova. Potrivit unei hotărâri a Comisiei pentru Situații Excepționale, cursele aeriene charter, care transportă moldovenii spre Chișinău, vor fi autorizate în baza solicitării Autorității Aeronautice Civile.

Totodată, Comisia a decis că persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare pentru o perioada de 14 zile.

Totodată, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare.

In this article