Ion Chicu anunță că mai multe magazine își reiau activitatea

Premierul Ion Chicu a publicat decizia de azi a Comisiei pentru situații Excepționale. Potrivit autorităților, se permite reluarea activității următoarelor instituții: - activităților de comerț cu ridicata...

Premierul Ion Chicu a publicat decizia de azi a Comisiei pentru situații Excepționale. Potrivit autorităților, se permite reluarea activității următoarelor instituții:

– activităților de comerț cu ridicata a tuturor tipurilor de mărfuri;

– activităților de servicii funerare și de comerț cu produse conexe serviciilor funerare, prin unitățile comerciale specializate;

– comerțului electronic;

– prestării serviciilor notariale de necesitate stringentă, la solicitarea băncilor comerciale: înregistrarea în Registrul garanțiilor reale mobiliare și autentificarea contractelor de ipotecă, pentru a asigura acordarea creditelor, în primul rând din sectorul agricol, precum și agenților economici din toate ramurile permise pentru activitate, pentru finanțarea următoarelor scopuri: (I) procurarea tehnicii și utilajului agricol; (II) mijloace circulante (motorină, produse alimentare, produse de igienă), precum și (III) alte produse necesare asigurării activității curente a agentului economic.

Aceste instituții își pot relua activitatea cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19.

In this article