Un fost avocat al poporului spune că diaspora trebuie să achite impozite în Moldova

Fostul avocat al poporului Constantin Lazar, spune că diaspora, ca și toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să achite impozite la stat, transmite Breaking News. „Toți, dar absolut toți,...

Fostul avocat al poporului Constantin Lazar, spune că diaspora, ca și toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să achite impozite la stat, transmite Breaking News.

„Toți, dar absolut toți, inclusiv cei ce au lucrat înafara țării și toți cei ce își păstrează rezidenta în țara trebuie sa plătească impozite, să achite polița pentru sănătate. Ar face rău primăriei unei comune dacă 200-300 de plecați temporar peste hotare ar plăti lunar un impozit de 10 euro ? Ar pierde cel ce muncește în Italia mult prin aceasta? Propun ca toate infrastructura socială sa nu mai deservească nici într-un fel pe cei ce nu plătesc impozite. Unii stau cu zecile de ani prin Italia în timp ce copii lor învață, își fac studiile prin facultăți, se tratează gratuit, părinții făcând parada cu mașinile lux și imobile grandioase. E timpul sa fim raționali”, a scris Lazar pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Constantin Lazar vine după ce un medic moldovean le-a dat în obraz reprezentanților din diasporă, care nu achită impozite la stat, dar au pretenții mari de la guvernare și vor să fie tratați gratuit în spitalele din Moldova. Mesajul medicului a devenit viral pe internet și a fost distribuit de mii de cetățeni.

In this article