ANSP deschide mai multe laboratoare pentru depistarea COVID-19

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va deschide mai multe laboratoare virusologice, unde vor fi efectuate testele de depistare și confirmare a coronavirusului. În total, în cadrul ANSP...

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va deschide mai multe laboratoare virusologice, unde vor fi efectuate testele de depistare și confirmare a coronavirusului. În total, în cadrul ANSP urmează să activeze patru laboratoare pentru determinarea coronavirusului de tip nou (SARS-CoV-2).

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că, în cel mai apropiat timp, vor mai fi inaugurate încă două laboratoare în Chișinău și altul la Bălți. În Chișinău, laboratoare vor fi deschise în incinta a două instituții medico-sanitare publice care sunt dotate cu utilajul necesar și dispun de  personal instruit.

La Bălți, ANSP va inaugura un laborator virusologic care va preleva probe pentru depistarea coronavirusului de la cetățenii din raioanele de nord ale țării.

Directorul ANSP spune că, astfel statul se asigură în eventualitatea creșterii numărului de cereri de efectuare a testelor de depistare a virusului.

Furtună susține că un laborator de depistare a coronavirusului ar putea fi deschis și în regiunea din stânga Nistrului. Directorul ANSP a declarat că autoritățile de la Chișinău discută acum la acest subiect cu responsabilii din zona transnistreană.

De asemenea, directorul ANSP nu exclude că alte două laboratoare private din Chișinău, care au capacitățile necesare, ar putea deveni patrenerii ANSP în efectuarea testelor de determinare a coronaviruslui

Testele efectuate în laboratorul ANSP sunt gratuite pentru toți cetățenii.

In this article