ANALIZĂ: R.Moldova înregistrează creșterea mai lentă a numărului de persoane cu COVID-19, comparativ cu alte state

Creșterea numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, în Republica Moldova, este mai lentă decât în alte state. Internautul Vitalie Branişte face, în acest sens, trimitere...

Creșterea numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, în Republica Moldova, este mai lentă decât în alte state. Internautul Vitalie Branişte face, în acest sens, trimitere la portalul EU OPEN DATA, care monitorizează dinamica pandemiei de COVID-19 în statele lumii, raportată la numărul populației.

Potrivit sursei citate, în România sau SUA, se atestă o creștere bruscă a numărului de persoane diagnosticate cu COVID-19, în perioada 11-30 martie, în timp ce în Republica Moldova creșterea este mult mai lină.

Amintim că numărul total al persoanelor la care s-a confirmat virusul COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 298, după ce ieri au fost testate pozitiv alte 35 de persoane.

În același timp, Statele Unite ale Americii continuă să fie țara cu cele mai multe cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Luni, 30 martie, numărul deceselor în SUA a crescut la peste 3000, iar cel a cazurilor confirmate de Covid-19 a ajuns la peste 160 de mii, scrie agenția Reuters.

In this article