Un bărbat din Chișinău deferit justiției pentru trei capete de trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat din Chișinău de...

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat din Chișinău de săvârșirea a infracțiunilor de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Potrivit investigațiilor, în perioada anilor 2018 – 2022, bărbatul, acționând cu intenții directe, din interes material și în scopul favorizării unui cuplu din mun. Chișinău, în vederea utilizării și deținerii, de către aceștia a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile, amplasate în mun. Chișinău, cât și a membrilor familiei acestora, a susținut că are influență asupra persoanelor publice din instituțiile publice statale, pe care îi poate determina să îndeplinească acțiuni în exercitarea funcției sale sau contrar acesteia.  Pentru aceste fapte, bărbatul a pretins și primit bani și alte bunuri ce nu i se cuvin, în sumă totală de peste 130 000 lei MDL.
Documentarea completă și sub toate aspectele a acțiunilor infracționale investigate pe caz, a fost posibilă și s-a realizat cu suportul nemijlocit al Centrului Național Anticorupție.
Pentru infracțiunile comise, legea prevede pedeapsa sub forma de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei MDL sau cu închisoare de până la 6 ani.
In this article