Turcia a acordat 300 de autorizații transportatorilor moldoveni

Moldova a primit încă 300 de autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri pe teritoriul Turciei. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru a fost raportat de Agenția Națională Transport Auto...

Moldova a primit încă 300 de autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri pe teritoriul Turciei. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru a fost raportat de Agenția Națională Transport Auto (ANTA), care a purtat discuții cu reprezentanții Turciei la acest subiect.

„Grație colaborării extraordinare ce vizează domeniul transportului dintre cele două state și în răspuns la demersurile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii al Republicii Turcia au transmis cota suplimentară de autorizații, destinate transportatorilor moldoveni pentru anul curent”, se menționează într-un comunicat de presă al ANTA.

Autorizațiile urmează a fi eliberate din data de 16 august și sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

În iulie, Moldova a obținut 200 de autorizații din partea Bulgariei pentru transportul de mărfuri către și dinspre țări terțe. Autorizațiile sunt la fel valabile până la 31 ianuarie 2023.

De asemenea, Mongolia a acordat pentru prima dată 20 de autorizații transportatorilor moldoveni pentru transport bilateral/de tranzit și 10 autorizații pentru transportul de mărfuri către/din țări terțe.

În plus, la 30 iunie, Moldova și Uniunea Europeană au semnat un Acord privind liberalizarea transportului de mărfuri. Datorită acestui fapt, transportatorii moldoveni vor putea efectua operațiuni de transport prin țările UE pentru exporturi moldovenești fără autorizații de transport rutier.

In this article