Manifestație în fața Judecătoriei Chișinău în susținerea Marinei Tauber

Mai mulți susținători și membri ai Partidului Politic Șor s-au adunat în fața judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, unde au cerut eliberarea deputatei Marina Tauber sau, cel puțin, cercetarea...

Mai mulți susținători și membri ai Partidului Politic Șor s-au adunat în fața judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, unde au cerut eliberarea deputatei Marina Tauber sau, cel puțin, cercetarea ei în stare de libertate. De asemenea, ei consideră că președinta Maia Sandu și Guvernul trebuie să demisioneze, transmite IPN.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a spus că „primul cui în sicriul politic al actualei guvernări a fost bătut atunci când Marina Tauber a fost scoasă din campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți”. Acesta și-a manifestat speranța ca deputata va avea parte de un proces echitabil.

Radu Bușilă, primar în comuna Piatra, raionul Orhei, a declarat că Marina Tauber nu a gestionat niciodată finanțele partidului, respectiv nu putea să falsifice raportul financiar, fapt pentru care este acuzată. Ea nu a semnat acest raport și nu are nicio atribuție cu ce i se încriminează. Procesul deputatei este tergiversat intenționat și abuziv din partea acuzatorului de stat. În opinia sa, nu există nici un motiv ca Marina Tauber să fie încarcerată.

La intrarea în sala de judecată, deputata Marina Tauber a spus așteaptă din partea instanței „o decizie corectă”.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, urmează să decidă dacă Marina Tauber, deținută în penitenciarul nr. 13, va fi eliberată sau i se va prelungi arestul. Hotărârea urma să fie pronunțată încă vinerea trecută, dar procurorul de caz a cerut amânarea ședinței. Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție şi au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei, pe un termen de 30 de zile.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

In this article