Trei ani interdicție în Moldova și amenzi penale pentru doi membrii ai unui grup criminal specializat în migrație ilegală

Amenzi în mărime de 45 000 lei, cu privarea dreptului de intrare în Republica Moldova pe un termen de 3 ani, este pedeapsa penală stabilită de către organele...

Amenzi în mărime de 45 000 lei, cu privarea dreptului de intrare în Republica Moldova pe un termen de 3 ani, este pedeapsa penală stabilită de către organele de drept naționale în privința a doi cetățeni ucraineni, învinuiți pe o cauză penală în organizarea migrației ilegale.

Din informațiile pe cauza penală, pornită de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale Sud. În cadrul măsurilor de investigații și procesual-penale desfășurate în conlucrare cu procurorii PCCOCS, oficiul SUD, a fost stabilit că un grup criminal organizat, format din cetățeni ai Ucrainei și Republicii Moldova, a asigurat transportarea ilegală a cetățenilor ucraineni pe teritoriul R. Moldova.

Ca rezultat, în septembrie 2022 au fost identificați doi dintre membrii grupului – cetățeni ucraineni și puși sub învinuire. În scopul obținerii unui folos financiar, aceștia ar fi organizat intrarea ilegală pe teritoriul R. Moldova pentru șase tineri, cetățeni ucraineni. Membrii grupului criminal ar fi pretins de la fiecare victimă câte 1700 de dolari SUA.

Astfel, reieșind din circumstanțele în care a fost comisă infracțiunea, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, instanța a stabilit pedeapsa penală cu aplicarea amenzii în mărime a câte 900 u.c. pentru fiecare inculpat, echivalentul sumei de 45000 lei, cu privarea dreptului de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 3 ani.

În privința altor persoane implicate în această cauză penală, în continuare, urmează să se expună organele de drept ale Republicii Moldova.

In this article