Mai mulți oficiali de la Chișinău au transmis condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean în urma prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev

Prim-ministra R. Moldova Natalia Gavrilița a transmis „cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean”, în contextul prăbușirii unui elicopter în apropierea unei grădinițe din orașul Brovarî, din...

Prim-ministra R. Moldova Natalia Gavrilița a transmis „cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean”, în contextul prăbușirii unui elicopter în apropierea unei grădinițe din orașul Brovarî, din regiunea Kiev.

 

„Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a șefei Guvernului.

Și ministra Afacerilor Interne de la Chișinău, Ana Revenco, a transmis condoleanțe și regrete familiilor echipei ministerului de Interne ucrainean, „care a murit in misiune de luptă, aflată la bordul unui elicopter care s-a prăbușit”.

„De astăzi, au trecut în rândul eroilor ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, adjunctul, Evgheni Yenin, secretarul de stat, Iuri Lubkovici și echipajul aparatului de zbor. Sunt mâhnită și îndurerată, pentru că am făcut echipă bună cu omologul meu ucrainean – un om tânăr, hotărât și gata de sacrificiul suprem pentru țara sa. Din păcate pentru Ucraina și pentru noi, acest lucru s-a întâmplat – ministrul Monastirski nu mai poate lupta pentru țara lui. El este, începând de astăzi, trecut în cartea de onoare a eroilor”, a afirmat Revenco.

Totodată, potrivit oficialei, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din R. Moldova încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue „lupta de rezistență și de apărare a patriei, în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem”.

„Condoleanțe și familiilor copiilor și educatorilor, care au pierit în tragicul accident produs de prăbușirea elicopterului. Dacă n-ar fi fost războiul, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”, se mai menționează în mesajul ministrei.

Și președintele Parlamentului Igor Grosu a reacționat în urma accidentului aviatic. Acesta a transmis condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru „această pierdere”.

Optsprezece persoane, printre care ministrul de Interne al Ucrainei, alți oficiali de rang înalt din minister și trei copii, au fost uciși miercuri dimineață când un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe de lângă Kiev, au declarat oficiali ucraineni.

Guvernatorul regional a declarat că 29 de persoane au fost, de asemenea, rănite, inclusiv 15 copii, când elicopterul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Brovarî, la periferia nord-estică a capitalei.

Șeful poliției naționale, Igor Klimenko, a declarat că ministrul de interne Denis Monastirski a fost ucis, alături de primul său adjunct, Evgheni Yenin, și de alți oficiali, într-un elicopter aparținând Serviciului de Urgență al statului.

În grădiniță se aflau copii și angajați în momentul acestei tragedii„, a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe Telegram.

Oficialii de la Kiev nu au oferit, deocamdată, o explicație cu privire la cauza prăbușirii elicopterului.

In this article