Trecerea frontierei de către autocamioane va fi mai rapidă prin sistemul de programare A

Serviciul Vamal demarează proiectul de implementare a sistemului de programare a trecerii frontierei de către autocamioane. Componenta soft utilizată în cadrul sistemului va fi dezvoltată și implementată cu...

Serviciul Vamal demarează proiectul de implementare a sistemului de programare a trecerii frontierei de către autocamioane. Componenta soft utilizată în cadrul sistemului va fi dezvoltată și implementată cu sprijinul financiar al Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID). Un Memorandum de Înțelegere în acest sens a fost semnat, ieri, 06 iunie a.c., de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Directorul Programului USAID, Douglas Muir, transmite Breaking News.

Principiul de funcționare a noului sistem de programare va fi similar celui aplicat în mai multe state europene. Mai exact, transportatorii de mărfuri își vor putea rezerva în prealabil timpul de traversare a frontierei, ceea ce va reduce substanțial aglomerările și va fluidiza traficul. Aplicația va putea fi accesată prin intermediul tuturor dispozitivelor electronice disponibile (calculator, tabletă, telefon mobil).

Potrivit înțelegerilor, la prima etapă, sistemul ar urma să fie implementat, în regim de testare, la postul vamal „Sculeni”, care, actualmente, înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic. Decizia a fost determinată și de lucrările de reconstrucție capitală a acestui post, care vor începe în toamna acestui an. Prin urmare, aplicarea acestui instrument de fluidizare, combinată cu posibilitatea vămuirii în noua zonă de control vamal din apropierea postului, va asigura menținerea unei capacități optime de perfectare a acestuia.

 

In this article


Join the Conversation