Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie de profil

Asociaţia Femeilor din Armata Naţională (AFAN) a fost lansată astăzi la sediul instituţiei de apărare, în prezenţa Ministrului Apărării Eugen Sturza, viceprim-ministrului pentru Reintegrare Cristina Lesnic, reprezentanţilor organizaţiilor...

Asociaţia Femeilor din Armata Naţională (AFAN) a fost lansată astăzi la sediul instituţiei de apărare, în prezenţa Ministrului Apărării Eugen Sturza, viceprim-ministrului pentru Reintegrare Cristina Lesnic, reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi asociaţiilor de femei din ţara noastră, transmite Breaking News.

Ministrul Apărării Eugen Sturza a salutat crearea asociaţiei, menţionând ca astfel, femeile din armată îşi vor putea uni eforturile pentru promovarea principiilor egalității de șanse, egalității și echității de gen în cadrul Armatei Naționale, prin punerea în aplicare a mai multor proiecte şi activităţi în domeniu, realizate cu sprijinul ONG-urilor de femei şi organizaţiilor internaţionale, precum UN Women, CID NATO sau APE.

Din AFAN fac parte 37 de femei şi bărbaţi, preşedinta asociaţiei fiind colonelul Mariana Grama, şef direcţie cooperare internaţională.

In this article


Join the Conversation