Tinerii specialiști din municipiul Chișinău vor beneficia, și în acest an, de compensații pentru chiria locuinței

Profesorii din Capitală li se oferă compensări pentru chiria locuinței. În total, de suport financiar beneficiază 336 de tineri specialiști, conform administrației publice locale. Cadrele didactice au indemnizații...

Profesorii din Capitală li se oferă compensări pentru chiria locuinței. În total, de suport financiar beneficiază 336 de tineri specialiști, conform administrației publice locale.

Cadrele didactice au indemnizații lunare de 2000 de lei, potrivit edilului Ion Ceban. În același timp, potrivit lui, în premieră, pentru anul de studii 2022, s-au alocat 35 de milioane de lei pentru salarizarea angajaților din învățământ care activează în cadrul grupelor cu program prelungit.

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău activează 105 instituții cu program prelungit. Este vorba despre 12 școli primare, 22 de gimnazii și 71 de licee.

Pentru salarizarea cadrelor didactice din clasele cu profil, pentru anul 2022 municipalitatea a alocat mijloace financiare în valoare de peste 16 milioane de lei.

In this article