O familie din Bălți acuză medicii de malpraxis: Mâna bebelușului lor a fost fracturată în timpul nașterii

Familia Buruian din Bălți acuză medicii Spitalului Clinic din municipiu de malpraxis. Asta după ce primul lor copil a venit pe lume cu complicații. Mai exact, în timpul...

Familia Buruian din Bălți acuză medicii Spitalului Clinic din municipiu de malpraxis. Asta după ce primul lor copil a venit pe lume cu complicații. Mai exact, în timpul nașterii, David, fiul lor, s-a ales cu mâna fracturată. În timp ce mama se află la recuperare, tatăl bebelușului este determinat să caute dreptate în instanța de judecată.

„Ei îi dau copilului meu medicamente de tot felul. De două zile nu i-au făcut nimic. Stă copilul cu mâna ruptă și plânge”, s-a plâns Vlad Buruian, tatăl bebelușului.

Bărbatul povestește că băiețelul nu poate mișca mână și că medicii nu au întreprins nimic altceva decât să administreze copilului medicamente care să-i reducă din durere.

„Medicul Ninel Ion a ieșit și mi-a spus că probabilitatea de a nu naște natural este de 80% și că vor face operație cezariană”, a adăugat bărbatul.

Tatăl copilului nu înțelege de ce medicii au decis ca soția sa să nască pe cale naturală.

„Au pus-o să nască natural. Copilul s-a născut cu o greutate de 4,5 kg. Nici nu i-au făcut ultrasonografia pentru a vedea câte kg are, dacă copilul este întors cum trebuie. Soția a suferit rupturi puternice”, a mai spus tatăl bebelușului.

Bărbatul este în așteptarea actelor care ar confirma cele întâmplate, doar că acestea întârzie. Potrivit lui, nașterea a fost asistată de medicul Ninel Nagherneac. Contactat de echipa nordnews, medicul a refuzat să facă declarații, spunând că ar putea să comenteze cele întâmplate abia miercuri.

De cealaltă parte, administrația spitalului anunță că a fost creată o comisie specializată care va investiga cazul dat.

„A fost sesizată administrația și a fost creată o comisie specializată care va ancheta cazul respectiv. După finalizarea anchetei vom reveni cu o reacție în adresa dumneavoastră”, a declarat Mihaela Petrov, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Bălți.

In this article