Polițiștii au reținut patru bărbați pentru comercializarea ilegală a drogurilor prin aplicația ,,Telegram”

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip „PVP”, mefedron și canabis, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori. Gruparea a fost...

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip „PVP”, mefedron și canabis, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 19 şi 27 de ani, originari din mun.Chișinău și raionul Fălești, au creat o schemă prin care  gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”, administrată de unul din membrii  grupării.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților precum și în ascunzișurile improvizate, au fost depistate și ridicate 1,2 kg droguri de tip „PVP”; 350 gr. de mefedronă; 200 gr. de canabis, cântare electronice la scara mică; telefoane mobile de pe care era gestionat magazinul online; precum și 23.000 de lei, bani proveniți din activitatea infracțională.

Drogurile erau comercializate pe teritoriul mun. Chișinău, iar în cazul realizării scopului infracțional, suspecții urmau să obțină un venit de aproximativ 900 000 de lei.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar unul din ei fiind plasat în arest la domiciliu.

Bărbații sunt cercetați penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Buiucani, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Buiucani.

 

In this article