Rușii propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Bukato, președintele Consiliului de administrație al Parteneriatului non-profit rus „Grupul companiilor de proiectare și construcții „Renaștere”. Oaspetele rus se...

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Bukato, președintele Consiliului de administrație al Parteneriatului non-profit rus „Grupul companiilor de proiectare și construcții „Renaștere”. Oaspetele rus se află în țara noastră pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus, transmite Breaking News.

Reprezentanții echipei domnului Bukato au făcut o prezentare a activității grupului de companii „Renaștere”. În special, s-a menționat că investitorii au construit autostrăzi în Sankt Petersburg și Ashgabat, au edificat zeci de obiecte de înaltă calitate, în infrastructura rutieră și municipală în acestea și în alte orașe.

Pentru Republica Moldova, investitorii ruși propun construirea unei șosele de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale și ar contribui la fluidizarea traficului din capitala și din partea centrală a țării.

Șeful statului a apreciat proiectul propus, deoarece îl consideră extrem de important pentru dezvoltarea economică a Moldovei. În acest sens, a anunțat că va veni cu o inițiativă.

prezidențială privind demararea unor negocieri oficiale în vederea încheierii unui acord privind construcția șoselei de centură.

De asemenea, Președintele Dodon consideră că atragerea investițiilor ruse va impulsiona dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic al țărilor noastre.

In this article


Join the Conversation