România decide să oprească finanțarea pentru Agenția ONU destinată refugiaților palestinieni

România anunță că suspendă contribuțiile pentru Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni (UNRWA), după acuzațiile că angajații săi ar fi implicați în atacul Hamas din 7 octombrie asupra...

România anunță că suspendă contribuțiile pentru Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni (UNRWA), după acuzațiile că angajații săi ar fi implicați în atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, a anunțat Ministerul de Externe de la București.

„Nici o nouă contribuție voluntară României la UNRWA până la finalizarea anchetei. România continuă să acorde prioritate nevoilor civililor palestinieni, în special a celor afectați de conflictul din Gaza. România se coordonează îndeaproape cu partenerii externi”, a scris Ministerul român al Afacerilor Externe pe o rețea de socializare, transmite breakingnews.md, cu referire la radiomoldova.md. 

Astfel, România se alătură Austriei, Marii Britanii, Germaniei, Statelor Unite, Australiei și Canadei prin decizia de a întrerupe finanțarea agenției de ajutor, o sursă critică de sprijin pentru locuitorii din Fâșia Gaza.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a promis duminică să tragă la răspundere „orice angajat al ONU implicat în acte de terorism”, potrivit Reuters.

În același timp, Antonio Guterres a implorat guvernele să continue să sprijine agenția ONU pentru refugiați palestinieni, după ce mai multe țări au întrerupt finanțarea.

In this article