Republica Moldova, amenințată de la Moscova cu „repetarea scenariului ucrainean”

Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu „repetarea scenariului ucrainean”, scrie deschide.md, care îl citează pe senatorul rus Andrei Klimov. Potrivit acestuia, președinta Republicii Moldova riscă...

Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu „repetarea scenariului ucrainean”, scrie deschide.md, care îl citează pe senatorul rus Andrei Klimov. Potrivit acestuia, președinta Republicii Moldova riscă să repete „politica sinucigașă” a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarațiile senatorului rus Andrei Klimov vin ca reacție la declarațiile președintelui Maia Sandu cu privire la o eventuală renunțare la neutralitate și apropiere de NATO.

„Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunoască istoria noastră comună și că nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a ”se război cu Rusia pe câmpul de luptă”. Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, datorită grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine, datorită conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!” a scris Klimov pe canalul său de Telegram.

Totodată, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României, pe care a numit-o „cea mai înapoiată țară din NATO”.

La final, Klimov a notat că „problemele” Ucrainei au început după „lovitura de stat” pro-occidentală din 2014, urmată de renunțarea la neutralitate și de cursul de integrare în blocul militar „anti-rus” NATO.

Reacția de la Moscova a venit după ce președintele Maia Sandu a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, la Chişinău are loc o „discuţie serioasă” despre oportunitatea de a renunţa la neutralitatea înscrisă în Constituţie şi de a adera la „o alianţă militară mai largă”, potrivit unui interviu acordat Politico. Maia Sandu s-a ferit să numească o alianţă militară anume, însă publicaţia a titrat sub semnul întrebării: „E timpul pentru o aderare la NATO?”.

In this article