Purtătorul de cuvânt al Guvernului, îndemnat să nu se hazardeze în domenii pe care nu le posedă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, este îndemnat să nu se aventureze în expuneri de informații din domenii pe care nu le posedă, în special cel fiscal...

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, este îndemnat să nu se aventureze în expuneri de informații din domenii pe care nu le posedă, în special cel fiscal și economic. După ședința de azi a Guvernului, funcționarul s-a referit la situația bugetară a municipiului Chișinău criticând solicitările municipalității de majorare a bugetului municipal, însă fără a preciza abaterile grave privind tăierile operate de guvernare pentru serviciile sociale și încălcările comise în timpul consultărilor proiectului Bugetului de Stat.

La scurt timp a urmat o reacție a consilierului primarului general Ion Ceban, Natalia Ixari.

„Vin cu un sfat către colegul meu să nu fie oleacă economist, specialist în ale sociologiei, diplomației și politicii. Frumusețea frazelor multe și lungi este atrăgătoare dar în esență și calitate nu adaugă. Și este mai bine să lase specialiștii competenți de domeniile lor să răspundă și să ofere informații. E bine de știut că bugetul național a fost supus consultărilor de către guvern timp de 7 ore și jumătate, după a fost votat. Iată asta trebuie de spus, până a veni cu părerea despre bugetele locale”, a declarat Natalia Ixari.

Amintim, Primăria Chișinău propune ca 50% din contribuțiile la bugetul de stat făcute de chișinăuieni să rămână în bugetul municipal pentru servicii și investiții în Chișinău.

In this article