Guvernul reduce costurile și barierele inutile pentru mediul de afaceri din Moldova

Guvernul a aprobat modificarea a 12 acte normative, noile reglementări vor sprijini mediul de afaceri din țară prin reducerea costurilor și barierilor din sectorul antreprenoriatului. Modificările prevăd recunoașterea...

Guvernul a aprobat modificarea a 12 acte normative, noile reglementări vor sprijini mediul de afaceri din țară prin reducerea costurilor și barierilor din sectorul antreprenoriatului. Modificările prevăd recunoașterea burselor de mărfuri autorizate în statele membre ale Uniunii Europene și permit tranzacțiile electronice, administrarea mai multor tipuri de piețe, precum și diversificarea contractelor de bursă. 

 

De asemenea, urmează a fi întreprinse acțiuni ce vor extinde termenul de la 14 zile la maximum 30 de zile pentru repararea sau înlocuirea produselor de către vânzător. În același timp, va fi anulat registrul de reclamații – reclamațiile depuse direct la comercianți vor avea aceeași valoare precum cele din registru. Totodată, antreprenorii vor beneficia de semnături electronice la distanță prin înregistrări video ale solicitantului.

 

Prin aceste modificări vor fi economisiți circa 183 de milioane de lei anual. Proiectul nu implică costuri bugetare suplimentare, contribuie la eliminarea birocrației, limitând corupția și ajutând antreprenorii să se concentreze pe dezvoltare și pe crearea locurilor de muncă bine plătite.

In this article