23.357 de persoane ucise în Fâșia Gaza

Ministerul Sănătății din așa-zisul guvern Hamas a anunțat, miercuri, un bilanț de 23.357 de persoane ucise în Fâșia Gaza de la începutul războiului dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană, pe...

Ministerul Sănătății din așa-zisul guvern Hamas a anunțat, miercuri, un bilanț de 23.357 de persoane ucise în Fâșia Gaza de la începutul războiului dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană, pe 7 octombrie.

Sursa raportează, de asemenea, 59.410 de răniți și susține că majoritatea celor uciși sunt femei, adolescenți și copii. Pe de altă parte, Autoritatea Palestiniană, care administrează Cisiordania ocupată, afirmă că 334 de palestinieni au fost uciși acolo, fie de armata israelieană, fie de coloniști evrei.

Prezent, tot miercuri, în Cisiordania, secretarul american de stat, Antony Blinken, a reafirmat, în cursul unei întâlniri cu președintele Mahmoud Abbas, că „Statele Unite susțin măsuri concrete pentru crearea unui stat palestinian”.

Blinken a mai spus că „toate taxele palestiniene colectate de Israel (trebuie) să fie transferate în mod sistematic către Autoritatea Palestiniană, în conformitate cu acordurile din trecut”. Media internaționale amintesc că Israelul blochează aceste fonduri, ceea ce creează dificultăți financiare pentru administrația condusă de Abbas.

In this article