Prima sesiune de informare cu privire la beneficiile și avantajele statutului de Agent Economic Autorizat

Peste 80 de antreprenori au fost prezenți la prima sesiune de informare cu privire la beneficiile și avantajele statutului de Agent Economic Autorizat (AEO, eng. Authorized Economic Operator),...

Peste 80 de antreprenori au fost prezenți la prima sesiune de informare cu privire la beneficiile și avantajele statutului de Agent Economic Autorizat (AEO, eng. Authorized Economic Operator), care s-a desfășurat la Chișinău, transmite Breaking News.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unei ample campanii de comunicare pro-AEO, lansată de Serviciul Vamal, în parteneriat cu Programul USAID Reforme structurale în Moldova și Camera de Comerț și Industrie.

Cerințele față de AEO, procedura de obținere și beneficiile pe care le oferă sunt doar câteva subiecte discutate la întrunire, cu scopul de a încuraja companiile implicate în comerțul internațional de mărfuri să aplice pentru obținerea acestui statut.

La eveniment au participat specialiști din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, experți ai Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie, precum și companii care dețin deja statutul AEO pentru a împărtăși experiența lor în calitate de Agent Economic Autorizat.

Următoarele sesiuni de informare sunt preconizate la Bălți (16 iulie) și Cahul (18 iulie).

Agentul Economic Autorizat (AEO) este un agent economic considerat de încredere în contextul operațiunilor sale vamale, care se poate bucura de mai multe facilități și simplificări la perfectarea actelor vamale. În Republica Moldova, actualmente, circa 117 de companii dețin statutul AEO.

In this article


Join the Conversation