Plantații de cânepă, depistat în zona de frontieră

În rezultatul acțiunilor întreprinse în cadrul operațiunii „MAC-2019”, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au descoperit în apropierea sat. Bălăurești, r-nul Nisporeni, plantații de cânepă, transmite Breaking...

În rezultatul acțiunilor întreprinse în cadrul operațiunii „MAC-2019”, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au descoperit în apropierea sat. Bălăurești, r-nul Nisporeni, plantații de cânepă, transmite Breaking News.

La valorificarea unei informații, ofițerii de investigații au realizat mai multe acţiuni de profilaxie în zona de responsabilitate a Direcției. Ca urmare, în preajma localității Bălăurești, între o fâșie forestieră și un lan de viță de vie s-a depistat peste 600 fire de cânepă verde, care atingeau o înălțime de 160 cm. Plantele au fost smulse și colectate în saci, care după elucidarea tuturor circumstanțelor pe caz vor fi nimicite.

Menționăm că până la sfârșitul verii, polițiștii de frontieră de comun cu alți reprezentanți ai subdiviziunilor MAI desfăşoară operaţiunea Mac-2019, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

In this article


Join the Conversation