Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a ținut un discurs anual despre starea națiunii

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a ținut un discurs anual despre starea națiunii. Mesajul a fost unul destul de dur la adresa Uniunii Europene, a FMI, dar și a...

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a ținut un discurs anual despre starea națiunii. Mesajul a fost unul destul de dur la adresa Uniunii Europene, a FMI, dar și a lui George Soros, transmite Breaking News cu referire la flux.md.

Potrivit lui Orban, care a venit la putere în 2010, când Ungaria era încă sub efectul unui bailout financiar internațional, guvernul său a respins cererile pentru mai multă austeritate și a scăpat de împrumuturile cerute de FMI pentru a avea o mână mai liberă în politicile sale economice.

„În ultimii zece ani, am învățat că Europa nu se află la Bruxelles”, a spus premierul. „Europa suntem noi și nu trebuie să ne conformăm elitelor epuizate de la Bruxelles. Mai înainte credeam că Europa este viitorul nostru, astăzi știm deja că noi suntem viitorul Europei”, a adăugat el.

Soluția creșterii este restabilirea respectului față de sentimentul național, a spus Viktor Orban în discursul său. „Am considerat că ori vom găsi o cale, ori o vom crea noi. Dar pentru că drumurile desemnate de Bruxelles și Washington nu erau viabile pentru noi, am fost nevoiți să facem o cale nouă”.

FMI a fost trimis acasă, împrumuturile au fost rambursate înainte de termen, au fost create 850 000 de locuri de muncă: „Dacă le-am fi acceptat sfatul, acum Ungaria ar fi într-o secție a unui spital, iar perfuziile împrumuturilor de la FMI și de la Bruxelles ar atârna din membrele ei, iar robinetele împrumuturilor ar fi dirijate de George Soros”, a adăugat Viktor Orban.

In this article


Join the Conversation