În audiență, la președintele Parlamentului. Zinaida Greceanîi va primi, lunar, cetățenii

Începînd cu ziua de azi, președintele Parlamentului va primi lunar cetățeni în audiență. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Legislativului, printr-un comunicat de presă. „În cadrul întrevederii...

Începînd cu ziua de azi, președintele Parlamentului va primi lunar cetățeni în audiență. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Legislativului, printr-un comunicat de presă.

„În cadrul întrevederii de astăzi cu cetățenii, au fost abordate inclusiv probleme de sistem care necesită implicarea autorităților. În particular, au fost prezentate problemele copiilor cu deficiențe de auz integrați în învățămîntul general fără suportul adițional de care au nevoie. De asemenea, la această oră în țară este un deficit acut de translatori în limbaj mimico-gestual, iar închiderea și reducerea numărului de copii din instituțiile specializate a dus la reducerea numărului tinerilor care pot trăi fără tutelă.”, se menționează în comunicat.

Totodată, s-a discutat și situația de la Grădina Botanică Națională, Institut „Alexandru Ciubotaru”. Greceanîi a spus  că Parlamentul va acorda suport instituției, care este patrimoniul național, inclusiv prin implicarea angajaților Parlamentului la lucrări de întreținere a Grădinii Botanice.

“Reprezentanții fostului Colegiu Național de Viticultură și Vinificație din Stăuceni au reclamat restanțe la plata salariilor, încălcări ale Codului Muncii din partea administrației instituției în procesul de reorganizare. Situația a afectat cca 40 de persoane și urmează să fie comunicată Guvernului.

Menționez că cetățenii se pot înscrie în audiență prin depunerea unei petiții la Secretariatul Parlamentului, fie on-line prin intermediul platformei e-petiții”, se mai spune în comunicat.

In this article


Join the Conversation