Președinta Maia Sandu a vizitat trei localități din raionul Strășeni

Șefa statului a fost astăzi într-o vizită în raionul Strășeni și a vorbit cu oamenii din Vorniceni, Scoreni, și Cojușna despre problemele localităților, despre eforturile care se fac...

Șefa statului a fost astăzi într-o vizită în raionul Strășeni și a vorbit cu oamenii din Vorniceni, Scoreni, și Cojușna despre problemele localităților, despre eforturile care se fac pentru a depăși crizele provocate de războiul din Ucraina precum și despre planurile de integrare europeană. „Vom reuși, în pofida greutăților, prin unitate și acționând ca o comunitate. Iar fiecare dintre noi, acolo unde este, poate și trebuie să facă diferența”, a spus Președinta Maia Sandu.

Astăzi, toate aceste trei localități se dezvoltă din resurse proprii sau donate de către partenerii de dezvoltare și realizează, cu implicarea localnicilor, proiecte cu finanțare din Programul „Satul european”. Mulțumită acestui Program, clădirea Primăriei Vorniceni va fi termoizolată și va avea un acoperiș nou, la Scoreni va fi reconstruit Complexul Muzeistic, iar aleea pietonală din parcul central al satului Cojușna a fost deja reabilitată și amenajată. Tot la Cojușna Președinta Maia Sandu a vizitat și liceul din localitate, care oferă condiții extraordinare celor 750 de elevi și profesori de acolo, unitate de învățământ renovată în cadrul unui proiect finanțat de către Banca Mondială  și pe care șefa statului l-a inițiat în timpul mandatului său de la Ministerul Educației.

„M-am bucurat mult să întâlnesc oameni curajoși, care deschid afaceri în localitățile rurale. Am fost impresionată să-i cunosc pe Angela și Andrei Rabacu care, după 12 ani de muncă peste hotare și cu un mic sprijin de la stat, au deschis o brutărie în Vorniceni, acolo unde produc pâine și produse de panificație de o calitate excepțională. Moldova va reuși datorită oamenilor săi care nu se tem de muncă și care schimbă în bine viața comunităților”, a declarat Președinta Maia Sandu.

In this article