Polițiștii din Criuleni au depistat arme deținute ilegal la domiciliul unui bărbat din Izbiște

În baza unei informații operative, polițiștii din Criuleni au desfășurat percheziții la domiciliul unui bărbat de 50 de ani din localitatea Izbiște, care deținea arme ilegal.  În rezultat...

În baza unei informații operative, polițiștii din Criuleni au desfășurat percheziții la domiciliul unui bărbat de 50 de ani din localitatea Izbiște, care deținea arme ilegal. 

În rezultat au fost depistate și ridicate o armă de vânătoare confecționată artizanal, 8 cartușe de calibru diferit și un pistol de model ,,Makarov”. De asemenea, au fost depistate și ridicate alte utilaje destinate pentru întreținerea și folosirea armelor de foc.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut explica proveniența armelor și munițiilor, dar și scopul deținerii acestora.

Persoana urmează să fie sancționată conform legislației pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit.

Arma și munițiile ridicate au fost transmise la Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii originii și a potențialului pericol.

Reiterăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi muniţiilor, toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competență teritorială îşi au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

Totodată, persoana care predă benevol arma de foc, muniţiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

 

In this article